Shiatsuhieronta

Shi merkitsee peukaloa, Atsu painamista. Shiatsu sanana tarkoittaa peukalolla painamista. Shiatsuhieronta perustuu kiinalaiseen akupainantaan, jossa akupunktiopisteitä ja kehon meridiaanikanavia painellaan peukalojen lisäksi kämmenillä, kyynerpäillä ja polvilla.

Meridiaani on perinteisen kiinalaisen lääketieteen käsite, jota pitkin kehon energia, elämän alkuvoima (Chi/Ki), sekä veri virtaavat kehon eri osiin. Kun kehossamme on kiputiloja ja tukoksia, energia ei pääse virtaamaan luonnollisesti ja koemme ne kukin itsellemme yksilöllisinä oireina ja vaivoina.

Shiatsuhieronnalla ei pelkästään keskitytä oirealueisiin vaan vaikutetaan kokonaisvaltaisesti kehon tukoksiin, joka aloittaa kehon luonnollisen palautumisen tasapainotilaan. Shiatsuhierontaan voi tulla myös oireettomana antamaan hetki aikaa myös mielen rentoutua.

  • Koko kehon Shiatsuhieronta kestää 60-90 minuuttia ja tapahtuu pääosin vaatteiden päältä painaen, hieroen, taputellen, ravistellen ja venytellen (poikkeuksena pää, kaula ja kasvot).
  • Hoitoon tullessa asun tulee olla luonnonmukainen (esim verkkarit), mielellään 100% puuvillaa, sekä lyhyt- tai pitkähihainen paita ja sukat.
  • Ennen hoidon aloittamista keskustellaan oireistasi, jotka antavat suuntaviivat hoidon kohdistamiselle. Hoito tapahtuu hoidettavan ollessa patjalla maakuullaan tai istuen.

Shiatsuhieronta avaa tukoksia kehossasi, joten hoidon jälkeen tärkeintä on nauttia runsaasti vettä samana päivänä ja jopa parikin päivää hoidon jälkeen. Suurin hyöty kehollesi Shiatsuhieronnalla saadaan muutaman viikon välein tapahtuvilla hoitokerroilla.

Huom! Kuumeisena ja flunssaisena ei hoitoon.

Juhan opiskeluhistoria

Shiatsuhieronnan peruskurssi 2009 (Suomen Shiatsukoulu)
Shiatsuhieronnan diplomikurssi 2012-2013 (Suomen Shiatsukoulu)
Seitai Shiatsun diplomikurssi 2015 (Suomen Seitai Shiatsukoulu)

Shiatsu ja akupunktioaikojen varaus sähköpostitse osoitteesta juha.vehmas@gmail.com Aikoja perjantaisin klo 17-19 ja sunnuntaisin klo 19-21  tai sopimuksen mukaan.