Osteopatia -palvelut Nummelassa

Huom. Velun Osteopatian ajanvarauksen osoite on muuttunut.
Osteopatian ajanvarauksen löydät jatkossa täältä: www.varaaheti.fi/velunosteopatia/

Velun Osteopatian omat nettisivut: www.velunosteopatia.fi

 

Mitä osteopatia on?

Osteopaattinen hoitomenetelmä tähtää kehon sisäiseen tasapainoon ja luonnolliseen liikkuvuuteen. Osteopatia on Valviran hyväksymä manuaalinen hoitomuoto, jonka tavoitteena on kehon toimintahäiriöiden tutkiminen, hoitaminen ja ennaltaehkäisy. Hoito perustuu anatomian ja fysiologian tuntemukseen, jonka avulla pyritään ohjaamaan keho takaisin optimaaliseen asentoon ja toimintaan. Osteopatiassa ihminen hoidetaan kokonaisuutena, jolloin hoito ei keskity vain oirealueeseen.

Osteopatia sopii kaikille. Hoito on aina yksilöllistä ja sen myötä erittäin turvallista ja tehokasta.

Osteopatiassa käytetään monipuolisesti erilaisia tekniikoita. Hoidossa käytetään mm. vipuvarsitekniikoita, jolloin raajoja vipuna käyttäen kohdistetaan rytmistä liikettä nikama- ja nivelalueille. Jännittyneitä lihaksia hoidetaan pehmytkudostekniikoilla. Vatsan alueen kudoksia, kalvoja ja elimiä hoidetaan erilaisilla visceratekniikoilla. Ylikierroksilla olevia kehon toimintoja rauhoitetaan inhiboimalla ja laiskoja, lukkiutuneita alueita aktivoidaan stimuloimalla. Pään aluetta voidaan hoitaa erilaisilla kraniaalitekniikoilla vapauttamalla mm. kalvojen jännityksiä tai vaikuttamalla onteloiden toimintaan. Nikamia ja niveliä hoidetaan artikulaatiolla ja mobilisaatiolla lisäämällä liikkuvuutta sekä manipulaatiolla, jossa passiivisella liikkeellä turvallisesti avataan ja vapautetaan lukkiumia.

Mihin osteopatia auttaa?

Osteopatialla voidaan hoitaa lähes kaikkia kehon ongelmia. Istumatyötä tekevät tulevat usein selkä,- ja niska-ja hartiakipujen vuoksi. Niiden syynä ovat muun muassa asentovirheet. Osteopatiassa hoidetaan hermoston toimintahäiriöitä, kuten puutuneita ja tunnottomia käsiä sekä huimausta. Myös migreeni, päänsärky ja purentavirheet ovat osteopaateille tuttuja. Nykyihmisiä usein vaivaavat ongelmat kuten unettomuus, masennus ja stressi ovat monelle syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle. Urheilijat tulevat vastaanotolle yleensä rasitusvammojen ja lajikohtaisten vaivojen vuoksi. Yksilöllinen hoito nopeuttaa paranemista ja auttaa kehon palautumisessa.

Osteopatia vastaanotolle ovat tervetulleita myös lapset. Tavallisimpia käynnin syitä ovat kasvukivut, ylivilkkaus ja purentavaivat. Vauvat ja pienet lapset saavat osteopatiasta apua muun muassa vatsavaivoihin ja korvatulehduskierteeseen. Vaivojen lievittyessä lapsen itkuinen kärttyisyys vähenee ja nukkuminenkin helpottuu. Osteopatia on osa itsestään huolehtivan ihmisen terveyden perushuoltoa. Säännöllinen hoito edistää terveyttä ja ehkäisee vaivojen syntymistä. Entistä useampi käykin osteopaatilla ilman varsinaista vaivaa tai kipua.

Osteopatian filosofia

Osteopatia perustuu ajatukseen kehon omasta parantavasta voimasta eli niin kutsutusta itseohjautumisen periaatteesta. Opin mukaan jokaisen keho tavoittelee terveyttä ja hakeutuu häiriön jälkeen takaisin tasapainoon. Osteopaatti auttaa kehoa vapautumaan rajoitteista. Parhaimmillaan kehon kaikki osat ovat tasapainossa: luusto on oikeassa asennossa, verenkierto, aineenvaihdunta ja hermoradat toimivat esteettä. Osteopaatti selvittää kyselemällä ja käsin tutkimalla kehon tilanteen. Sen jälkeen hän suunnittelee ja antaa hoidon. Kun vaivan syy poistuu, keho ryhtyy hoitamaan itse itseään. Mielikin rauhoittuu, kun keho pääsee tasapainoon.

Osteopatian kehittäjä on amerikkalainen lääkäri Andrew Taylor Still (1828-1917), joka ymmärsi, että ihminen on enemmän kuin fyysinen kehonsa. Andrew Still’in mukaan

NELJÄ OSTEOPAATTISTA PÄÄPERIAATETTA

  1. Ihminen koostuu kehosta, mielestä ja hengestä, jotka tulisi käsittää kokonaisuutena
  2. Keho on itsesäätävä, itseparantava ja sillä on pyrkimys terveyteen
  3. Rakenne ja toiminta ovat vuorovaikutussuhteessa toisiinsa nähden
  4. Osteopaattinen hoito perustuu näiden pääperiaatteiden ymmärtämiseen siitä, että keho on itsesäätyvä yksikkö ja rakenteen ja toiminnan välillä on vuorovaikutussuhde.

    Osteopaattisen hoitoon varataan aikaa 45 minuuttia ja lapsille alle 15 vuotiaille 30 minuuttia. Alle 15 vuotiaiden hoidon hinta 50 euroa, yli 15 vuotiaiden hoidon hinta 65 euroa.


Asiakkaiden kertomaa!

Tulin Velun osteopatiahoitoon hartia ja yläselkävaivojen vuoksi. Osteopatia ei ollut ennestään minulle kovin tuttua, joten odotin mielenkiinnolla. Naprapaatilla olen käynyt useamminkin. Osteopaattinen käsittely oli yllättävän pehmeä ja rentouttava, joka sai hieman epäilemään hoidon tehoa, koska usein kovempikaan käsittely ei aina ole auttanut. Yllätykseksi sain hoidosta suuren avun vaivoihini ja kroppa voi paljon paremmin. Kärsin myös sydämen lisälyönneistä, jotka voidaan nyt olettaa ainakin osittain johtuneen kehon jumeista, koska Velun hoito selvästi paransi tilannetta. Olen käynyt Velun hoidossa vasta muutaman kerran, mutta voin jo nyt suositella aivan täysillä. Huipputyyppi ja huippuhoito :)
– Aki Tuovinen


Kävin velun hoidettavana pitkään vaivanneen niskan nikamien virheasennon vuoksi. Samalla korjattiin lantion asentoa joka oli raskauden jälkeen vinkkeli. Olin yllättynyt kuinka  rauhallinen ja rentouttava hoito oli! Ei mitään niksauttelua tai runnomista mihin naprapaatilla käydessä on tottunut, vaan mukavaa venytystä ja hierontaa :-) niska ei ole ikinä ollut näin loistavassa kunnossa ja ryhtikin tuntuu paremmalta! Suosittelen kaikille aivan mahtava juttu!
– Annis

Olen niin kiitollinen, kun lonkkasärkyni ovat helpottaneet. Säryt pitivät minua hereillä öisin ja liikunnastakaan ei tahtonut tulla enää mitään. Yllätyksekseni sain heti ensimmäisestä kerrasta suuren avun!
– 
Marko 

Lue lisää Asiakkaitten kertomaa >>