Pilates

Haluatko tutustua pilatekseen tai aloittaa pilates harjoittelun? Meillä voit aloittaa harjoittelun milloin vain. Starttikurssit antavat hyvän pohjan pilates harjoittelullesi. Voit ottaa myös yksityistunnin tai kaverin kanssa duo- tunnin.

Voit tulla kokeilemaan pilatesta ilmaiselle mattotunnille. Varaathan ensimmäisen maksuttoman tutustumistuntisi sähköpostilla info@pilatescenter.fi tai puhelimitse 050 3059636/ Mari

 

LAITETUNNIT

Joseph Pilates kehitti lukuisia laitteita, jotka perustuivat erilaisiin jousivastuksiin. Laitteista kuuluisin on ns. Universal Reformer, jonka tavoite on nimensä mukaan uudistaa koko keho. Jousien tuoma vastus tekee harjoittelusta erittäin monipuolisen ja tehokkaan kehittäen voimaa, notkeutta ja motorisia taitoja. Reformerissa on liikkuva alusta, ns.vaunu, jonka päällä liikutaan vuoroin selin, istuen, polvillaan tai jopa seisten. Harjoittelu on haastavuudesta huolimatta turvallista. Reformereilla myös monet pilateksen haastavimmat mattoliikkeet onnistuvat tuettuna turvallisemmin ja tehokkaasti. Liikkeistä voidaan siis suorittaa vaativampia versioita kuin mattopilateksessa, koska laite antaa tukea keholle ja auttaa aktivoimaan juuri oikeat tukilihakset.

Pilates Centerissä on käytössä Peak Pilateksen Reformerit.

Laiteharjoitteluun pääset tutustumaan varaamalla paikan tunnille.

Laitestartti perehdyttää sinut reformer harjoitteluun, eikä vaadi aikaisempaa pilates osaamista. Laitestartti antaa hyvän alun laiteharjoittelulle. Voit myös aloittaa yksityistunnilla tai kaverin kanssa duo-tunnilla. 

MATTOTUNNIT

Pilates tuntien pohjana on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä yhdistettynä terveysliikunnan nykytietämykseen sekä uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelinharjoittelusta. Ohjaajana toimii PhysioPilates-ohjaajakoulutuksen suorittanut fysioterapeutti. Ohjaajakoulutus on 3-tasoinen ns. laaja pilateskoulutus, joka täyttää Suomen Pilatesyhdistys ry:n laatukriteerit. PhysioPilates on pilatesharjoittelua, johon yhdistyy fysioterapeuttinen osaaminen. PhysioPilates-tunnilla opitaan käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Näin edistetään kehonhallinnan kautta omaa hyvinvointia. PhysioPilates voi olla pienryhmäharjoittelua tai yksilöllistä ohjausta.

Pilateksen voit aloittaa osallistumalla PILATEKSEN ALKEET– kurssille tai varaamalla yksityistunnin. Tämän jälkeen voit jatkaa harjoitteluasi perustason tunneilla. Pilatesta aiemmin harrastaneet voivat valita itselle sopivan tasotunnin. Autamme mielellämme sinua valitsemaan sinulle sopivan tunnin.

PILATEKSEN ALKEET- kurssi

Tunneilla luodaan pohja pilateksen harrastamiseen. Kurssilla käydään läpi pilates- mattoharjoittelun perusteet ja pääoeriaatteet sekä teoriassa, että käytännössä. Alkeistunti sopii kaikille pilateksesta kiinnostuneille. Alkeistunnilla opetellaan pilateksen perustekniikkaa ja tehdään helppoja kehoa vakauttavia, voimistavia ja venyttäviä liikkeitä.

Oikein tehtyjen pilatesharjoitusten myötä asiakas löytää optimaalisen kehon asennon, jolla on suoranainen vaikutus pään, niskan ja alaselän vaivoihin. Keskivartalon syvät lihakset vahvistuvat, lantion ja lapojen asento muuttuu ja näin ollen ryhti paranee. Kaikki harjoitukset tehdään oman lateraalihengityksen myötäisesti. Lateraalihengitys on olennainen osa harjoitusta ja sen tarkoituksena on tukea liikettä ja liikkeen virtausta. Pilates sopii harrastelijoille, kilpaurheilijoille, raskaana oleville, synnytyksen jälkeiseen kuntoutumiseen, liikuntaharrastusta aloittaville, laihduttajille ja oheisharjoitteluna eri urheilulajeihin ja esimerkiksi trauman jälkeiseen kuntoutumiseen.Miksi Pilatesta?

Pilateksen yhtenä tavoitteena on oppia käyttämään kehoa niin, että optimaalisen asennon löytäminen ja siihen hakeutuminen tulevat vähitellen osaksi arkea.