Uusi Uljas Elämä


Kukka Laakson kirja Maanantai soturi alkaa ihanasti; maanantai soturiksi ei synnytä. Maanantai soturiksi tullaan, kun ollaan tarpeeksi monta kertaa epäonnistuttu. Moni tietää, kuinka uusi ja uljas elämä aloitetaan heti maanantaina, kuukauden ensimmäisenä päivänä tai tammikuussa. Tai viimeistään kaikkien pikkujoulujen, joulun, vapun ja kaiken muun jälkeen.

Lykkäämissyitä riittää loputtomiin. Miksi siis toistuvasti painonpudotus epäonnistuu tai into liikuntaa kohtaan lopahtaa. Tosiasia on se, että elämässäsi kehittyvät ne asiat, joissa esität itsellesi vaatimuksia. Jos et vaadi itseltäsi mitään, ei tapahdu mitään. Sinulla täytyy olla halu saavuttaa tavoitteesi.  Aseta itsellesi saavutettava tavoite. Aseta matkalle myös pienempiä tavoitteita, jotka auttavat sinua saavuttamaan päämäärän.

Kehittyminen tapahtuu pienin askelin, vähän kerrallaan. Virheet ja epäonnistumiset kuuluvat matkaan.  Opettele selviämään vastoinkäymisistä, niin ei tarvitse aloittaa alusta joka maanantai. Tee pieniä muutoksia. Ole lempeä itsellesi ja palkitse itseäsi hyvillä asioilla, jotka tekevät sinut onnelliseksi.

Sinä voit valita kehityksen suunnan, mutta et sen nopeutta. Useimmiten edistymme kaksi askelta eteenpäin ja yhden taaksepäin. Hyväksy tämä aaltoliike. Panosta asioihin, jotka koet tärkeäksi. Ole sitkeä, pitkäjänteinen ja kärsivällinen. Elämässä ei ole muuta pysyvää kuin muutos.

Tiedosta omat tapasi, ajatukset, tunteesi ja toiveesi. Voit muuttaa tekemisiäsi ja käyttäytymistäsi. Tiedosta omat vahvat puolesi. Jotta voit muuttaa omat virheesi, sinun täytyy ensin tunnistaa ne. Huonot ja vahingolliset elämäntavat ja tottumukset voidaan lukea virheiksi, sillä niillä on suuri vaikutus hyvinvointiisi.

Oikea hetki aloittaa on, kun asenne liikuntaa ja terveellisiä elämäntapoja ovat myönteisiä. Saat elämään suuren annoksen potkua myönteisyydestä. Kovin vastustajasi olet sinä itse. Voit olla paras ystäväsi tai vihamiehesi. Myönteinen ajattelu on tavoitteellista työtä, joka vaatii luomaan myönteisen roolin omaan tulevaisuuteen ja tässä tapauksessa erityisesti suhteessa liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin.

Kehoa ja mieltä ei voi erottaa. Kamppailet itseäsi vastaan tavoitellessasi omia rajojasi. Taisteluun tarvitset itsekontrollia ja tahdonvoimaa. Kehitä ja kouluta kehoasi ja mieltäsi päivittäin. Mikään ei ole ilmaista, mitä enemmän haluat, sitä enemmän se maksaa. Luovuttajat eivät voita koskaan ja voittajat eivät luovuta koskaan!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Herätä sisäinen tiikerisi ja tee itsestäsi oman elämäsi sankari!