Kevätkuulumiset Go Exposta!


Kevääseen valmistautumiseen kuuluu GO EXPO messut. Messut ovat kasvaneet suureksi monen messun ja tapahtuman karkeloksi, joissa saikin lauantaina useamman tunnin kulumaan. Oma mielenkiinto rajoittuu lähinnä fillari ja kunto- alueeseen. Hevoset on toki ihan mahtavia, mutta siihen suuntaan en uskalla edes katsettani kääntää. Pysyn tiukasti pyörän satulassa, kunnes elämässäni on enemmän aikaa ja euroja.

Suurinta antia messuilla on tietenkin lukematon määrää myyntikojuja. Kevään uutuus värit ovat pinkki, pinkki ja pinkki sekä Asics on tuonut neonvärit juoksuvaatteisiin, sekä naisille raikas turkoosi ja miehille lohenpunainen. Pyöräilyvaatteiden väreissä ei uusia tuulia näkynyt, mallitkin olivat suurin piirtein samat kuin ennen. Toisaalta laadukkaat ajovaatteet ovat sen hintaisia ettei niitä varmasti joka kaudelle hankita uusia.

Ehdoton hitti tuote on kompressiovaatteet, joita saa useamman merkin valmistamana.  Australialainen 2XU on näiden vaatteiden pioneeri, ja tutkimusten mukaan 2XU vaatteet auttavat merkittävästi lihasten palautumiseen kun vaatteita käytettiin palautumisjakson aikana. Käyttämällä 2XU Tighseja mitattiin matalampi syke, parempi suorituskyky (vaimentavat lihaksiin kohdistuvaa värinää, jaksaa paremmin, voima lisääntyy, syke alenee, jolloin suorituskyky kasvaa) ja vähemmän turvotusta alaraajoissa. Nämä tulokset on siis tehty pyöräilijöille Australian Institute of Sport suorittamassa tutkimuksessa vuonna 2010. Indikaattoreina mm. syke, laktaatti, jäykkyys ja reisilihaksen turvotus.

Nämä 2XU tuotteet ovat myös hyvin hintavia. Useimmat muut kompressiovaatteet olivat jopa puolet edullisempia. Myyjien mukaan  hyödyt olivat samat kuin 2XU vaatteilla, tietenkin myös tutkimusten mukaan. Mietin vain hintalappuja katsella mahtaako olla näin että 80e ja 130e kompressiohousut ovat yhtä laadukkaat ja sisältävät yhtä paljon kompressiota. Joka tapauksessa lupaukset olivat niin suuret, että kyllähän tällaisia ihmetuotteita täytyisi kokeilla. Jos tuota reisissä tapahtuvaa ”lihasten värinää”  voi vähentää housuilla (ja se vielä parantaa suorituskykyä), niin äkkiseltään väittäisin monen naisen haluavan tuollaiset pöksyt.

Sain runsaasti aikaa kulumaan Velo & Oxygenillä  (näilläkin messuilla), missä saa asiantuntevaa ja hyvää palvelua. Ainokaisessa sovituskopissa vierähti reippaasti aikaa, sovittelin triathlon asuja. Makutuomarina oli ihana Julia- tyttöni. Koetin hakea häneltä tukea asun valintaan. Vastaus meni jotenkin näin ”Mä en ainakaan kehtais juosta tossa”. Eli näytti varmaan ihan kivalle, eikä varmaan tarvitse pyytää lapsia mukaan kannustamaan, kun äiti hilpaisee pikkupyörälenkin ja vähän hölköttelee päälle nätissä 2XU triathlon asussa. Onneksi omat vanhemmat eivät aikoinaan keksineet nolata minua pukeutumalla märkäpukuihin ja triathlon asuihin. Messuilta mukaan lähti triathlon asu, uimapuku ja sävyyn sopiva uimalakki, juoksupaita ja pikanauhat lenkkareihin.

Messuilla pystyy melko selvästi erottamaan ketkä tulevat golfin vuoksi, ketä kiinnostaa kalastus, metsästys tai retki-jutut, hevosväki erottuu joukosta myös, puhumattakaan pyöräilystä kiinnostuneista tai fitness- harrastajista. Naistenpäivä sujui mukavasti rahkauutuuksia maistellen ja metrilakua syöden.

Ihanaa kevään alkua!!!

Mari