Matkailu avartaa (bikinien käyttöön)


Vuosi sitten matkustin Roomaan. Yhtenä päivänä halusin rannalle nauttimaan auringosta. Seurailin ihmisiä ja totesin kaikkien ikään, sukupuoleen tai kokoon katsomatta pukeutuvan mahdollisimman pieniin/niukkiin bikineihin ja alaosiin.  Siinäpä sitten otin aurinkoa Speedon kokopuvussa.

En pukeudu siksi koko uimapukuun, että kokisin itseni liian lihavaksi. Enemmänkin siksi, että se peittää enemmän. Ja minä pukeudun mieluummin peittävästi kuin paljastavasti. Mutta ihmiset ympärilläni kehtasivat paljastaa itsensä auringolle ja samalla toki muille.

Tänä kesänä matkasimme Pärnuun. Tällä kertaa kävin ostamassa bikinit. Päätin, että toista tilaisuuttani merenrannalla en käytä itseäni koko uimapukuun verhoamalla. Tosin ihan pikkuruisia narumalleja en käytännön syistä voi ottaa. Bikineiden on pysyttävä päällä, kun kyykistin, juoksen, nostan yms. mitä ikinä lasten kanssa joutuu tekemään.

Ranta on upea, ja aurinko paistaa aamusta iltaan. Ja minä nautin lomastani bikineissä. Vesipuistossa bikinit joutuvat testiin. Liukumäet menee kolmevuotiaan kanssa, ei hätää. Sitten tulee paha paikka. Mieheni yllyttää hyppäämään nelosesta. Pakko mennä, ainut mikä jännittää on pysyvätkö bikinit päällä.  Hyppään, ennen kuin nousen, tunnustelen että bikinit on varmasti päällä niin kuin kuuluu. Minusta on juuri tullut bikineiden ystävä.

Loma loppui ja arki astui elämään. Bikinit on kaapissa odottelemassa aurinkoa. Muistona lomasta on ihan oikeat ruskeat raidat. Olen siis turhaan pukeutunut äidiksi tulon jälkeen kokopukuun. Enkä nyt sano, että bikinit olisivat vain hoikkia ja nuoria tyttöjä varten. Jokainen käyttää minkä parhaaksi kokee. Mutta kuinka moni nainen hankkii uimapuvun, joka hoikentaa, kiristää, kohottaa, peittää.. Kuinka moni miettii selluliittiä, jenkkakahvoja tai toivoo auringon sulattavan reisiin kertyneen rasvan…

Ulkoisia muotoja enemmän jokaisen naisen kuuluisi nauttia omasta kehostaan. Jos siitä tykkää ja siinä viihtyy, sen voi pukea niin kuin haluaa, niin kauniiksi kuin haluaa, eikö? Silloin siitä myös haluaa pitää huolta. Anna kehollesi ravitsevaa ja laadukasta ruokaa sekä hyvää oloa monipuolisella liikunnalla, unohtamatta lepoa.

Ihanaa syksyä kaikille erimuotoisille ja kokoisille ihmisille sukupuoleen katsomatta!

Toivottaa Mari ja kukkabikinit