Tiibetiläinen elämäntaito


Uusi vuosi, uudet tuulet. Monta hyvää lupausta ja päätöstä on varmaankin tullut tehtyä. Mekin päätimme (suurina suklaan ystävinä) viettää sokerittoman tammikuun, sillä tiedämmehän toki ettei ihminen tarvitse sokeria…

Tietysti olisi mukavaa haastaa kaikki mukaan viettämään sokeritonta tammikuuta, Tervetuloa yrittämään J. Vuosi ilman sokeria olisi ehkä kohtuutonta, joten onneksi löysin hyviä elämänohjeita, jotka sopivat koko vuodelle.

Christopher Hansardin kirjassa ”Tiibetiläinen elämäntaito- viisas keho, viisas mieli, viisas elämä” annetaan yleisiä ohjeita tasapainon säilyttämiseksi. Tiibetiläisen lääketieteen mukaan terve ihminen on henkilö, joka pystyy tasapainottamaan arkisen elämän miellyttävät ja epämiellyttävät tapahtumat tavalla, jolla hyvä energia tulee itsestään käyttöömme.

 Tässä 5 vinkkiä:

1. Kuuntele aina mitä sisäinen äänesi, eli intuitiosi kertoo tilanteista ja ihmisistä. 

2. Kun olet terve, syö ja juo aina sitä, minkä intuitiivisesti tiedät olevan sinulle hyväksi.     Kuntoile juuri sen verran kuin haluat; paljon tai vähän.

3. Kunnioita toisia ihmisiä ja elämänmuotoja.

4. Ole niin hyvä kuin voit, äläkä tee mitään, minkä uskot olevan väärin.

5. Tee sellaista työtä, jota todella haluat tehdä ja tarvitset. Tyytyväisyys on parasta lääkettä.


Elä ja nauti tulevana vuonna, pitäen hyvää huolta itsestäsi ja kehostasi. Anna itsellesi lepoa, liikuntaa ja terveellistä ravintoa. Rakasta itseäsi ja lähimmäisiäsi.

Onnea ja Iloa vuodelle 2013!